Spejdernes Lejr 2012

 

Lokale spejdere ved Det Gamle Rådhus og Alberto Giacomettis verdensberømte

skulptur "Kvinde på Kærre" på Nørregade i Holstebro. Foto Tilsted.Com

 

 

Her i Holstebro glæder vi os. Vi glæder os over, at vi var værter for danmarkshistoriens største spejderlejr med over 37.000 deltagere. Og vi glæder os over, at den blev en kæmpe succes og oplevelse – både for spejderne, for os der bor i Holstebro Kommune og for de tusindvis af frivillige, der var med til at gøre lejren mulig.

 

Det var uge 30 i 2012, at spejderne i Danmark og internationale gæster mødtes til den gigantiske fælles sommerlejr i vores by. Lejren var arrangeret af Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne i Danmark. Men lejren var åben for alle.

 

Det var der mange, der benyttede sig af. De snusede til stemningen, deltog i aktiviteterne og/eller fik sig en på opleveren – bl.a. til de store shows, der åbnede og lukkede lejren.

 

 

Udsigt over spejderlejr

Udsigt over en lille del af Spejdernes Lejr 2012.


 
Selve lejren var placeret på et ca 250 hektar stort område ved Idrætscenter Vest i udkanten af Holstebro. Men der var også aktiviteter udenfor lejren – fx i Thorsminde ved Vesterhavet, midt i Holstebro by, i Struer ved Limfjorden og flere andre steder.

 

Der skulle bruges rigtig meget mad til over 37.000 deltagere – op til 5 tons kød og tusindvis af liter mælk hver dag bare for at nævne et par eksempler. Der var også etableret 1000 toiletter, et sygehus, en falckstation og en hel masse andre faciliteter. Det kunne kun lade sig gøre, fordi Politiet, Falck, sygehuset, forsyningsselskaber og et hav af frivillige indgik i et tæt samarbejde med spejderne og Holstebro Kommune.

 

Fra Holstebro Kommunes side takker vi alle involverede for et forbilledligt samarbejde og for en fantastisk indsats, som gjorde Spejdernes Lejr 2012 til en uforglemmelig oplevelse og folkefest.

 

 

Stor udendørs scene

Alpha Beat sluttede Spejdernes Lejr 2012 af med et brag af en koncert.


  

Se et kort over lejrområdet ved Idrætscenter Vest i den nordvestlige udkant af Holstebro.

 

Se et mere detaljeret kort, som bl.a. viser de fem forskellige "bydele".

 

Se tusindvis af fotos i billedgalleriet.

 

 

Holstebro kommune